Ordinacijski čas

Ponedeljek: 12:00 - 19:00
Torek: 07:30 - 13:30
Sreda: 07:30 - 14:00
Četrtek: 13:00 - 19:00
Petek: 07:30 - 12:00
Estetska protetika Estetska protetika
Implantati Implantati
Beljenje zob Beljenje zob
Snemna protetika Snemna protetika

Naročanje

Telefon+386 2 766 82 91
E Mailmarkovci@pintaric-dentalgroup.com

V ambulanti v Markovcih izvajamo zobozdravstvene storitve v okvirjih sklenjene pogodbe za izvajanje zobozdravstvene dejavnosti.

KAKO DELUJE SISTEM ZOBOZDRAVSTVENEGA ZAVAROVANJA?
Vsak mesec ZZZS podeli finančna sredstva vsem svojim podpisnikom pogodb, naša naloga pa je, da ta sredstva uporabimo za opravljanje strogo določenega obsega in vrste zobozdravstvenih storitev. V primeru, da ne dosežemo norme, določene s pogodbo, se s časom financiranje ukine. Vsak mesec v naši ambulanti dosežemo predviden obseg storitev, obenem pa s strani pacientov obstaja potreba po dodatnih zobozdravniških storitvah. ZZZS storitev, ki presegajo normo, določeno s pogodbo, žal ne zmore tekoče stroškovno pokriti. Ob velikem številu pacientov, ki potrebujejo številčnejše ali obsežne posege v ustni votlini, se čakalne dobe podaljšujejo, saj smo primorani paciente naročevati za čas, ko prejmemo nova finančna sredstva. Zdravljenja, ki jih finančno krije ZZZS, smo vam opisali v meniju STORITVE.

KRAJŠE ČAKALNE DOBE Z ORGANIZACIJO DELA IN ČASA!
Kljub temu poskušamo doseči enega od poglavitnih ciljev, in sicer krajše čakalne dobe! Znotraj finančnih okvirjev, ki so vnaprej postavljeni, organiziramo delo in čas tako, da oskrbimo čim več pacientov. Ključnega pomena pri tem je, da naši pacienti ne potrebujejo veliko storitev. V ta namen vam povemo, kako pravilno izvajati ustno higieno, da preprečimo nastanek kariesa in potrebe po zalivkah.
Prav tako zobe zaščitimo s fluorovim premazom in vas vabimo na polletne preglede. Na teh pregledih iščemo začetne znake bolezni in jih poskušamo ustaviti, še preden napredujejo do zapletov, ki so časovno in stroškovno zahtevnejši. Preprečiti je bolje kot zdraviti!

NAJVIŠJA KAKOVOST STORITEV!
Vsi posegi znotraj okvirjev ZZZS-ja so opravljeni z najnovejšimi materiali, pri posegih pa uporabljamo vrhunsko opremo. Glede strokovnih meril smo zelo zahtevni do sebe in se zavedamo, da lahko le z najnovejšimi metodami svojim pacientom zagotovimo storitev, ki si jo zaslužijo. Brez obsežnega strokovnega znanja je to nemogoče doseči, zato se celoten kolektiv udeležuje seminarjev in delavnic, na katerih pridobivamo znanje in vpogled v najnovejše smernice stomatologije.

POUDARJENA SKRB ZA NAJMLAJŠE!
Se spomnite svojega prvega obiska pri zobozdravniku? Takrat, ko ste bili še otrok? Šele ko odrastemo, se zavemo, kako pomemben je odnos zobozdravnika do otroka in da je le pravilen pristop zagotovilo za kasnejše redne obiske in zdravje zob. Otroku se prilagodimo, pokažemo mu ordinacijo in instrumente, tako da se počuti domače. Spremljamo razvoj čeljusti in izraščanje zob, še posebej pa skrbimo za preprečevanje kariesa in vzpostavljanje pravilne ustne higiene. Tudi svedri in materiali so prilagojenim otroškim ustom.

SPOŠTOVANJE ČASA IN DOGOVORJENIH TERMINOV
„Spoštuješ me, kolikor spoštuješ moj čas“, pravi stari rek. Že vrsto let z našimi pacienti vzpostavljamo spoštljiv odnos, pri čemer se držimo dogovorjenih terminov, tako da ni nepotrebnega sedenja v čakalnici. Z veseljem pa ugotavljamo, da obstaja razumevanje med pacienti v primerih, ko kakšen izmed njih potrebuje minutko več v ordinaciji, saj si vsi želimo storitev, katere kakovost ne trpi zaradi časovne stiske.

Zobobol je ena izmed najhujših bolečin, ki jih lahko občutimo. Zato smo se v naši ordinaciji odločili, da paciente z bolečinami obravnavamo prednostno in jih zdravimo kljub temu, da niso naročeni. Verjamemo, da v vseh obstaja občutek solidarnosti in radi počakamo, ko nekdo v bolečinah potrebuje zobozdravniško pomoč.

DOPLAČILA IN SAMOPLAČNIŠKE STORITVE
Nemalokrat želje pacientov presegajo košarico storitev, ki jo krije ZZZS. Tem pacientom prav tako izpolnimo pričakovanja in opravimo nadstrandardno storitev, ki pa zahteva doplačilo. Nekateri pacienti iz različnih razlogov ne želijo storitve, ki jo krije ZZZS. Največkrat vzrok tiči v časovni stiski, dolgotrajnem zdravljenju zaradi čakalne dobe ali neustreznosti delovnega časa. Zanje smo pripravljeni opraviti povsem samoplačniško storitev izven delovnega časa, dogovorjenega z ZZZS. Ker pri teh storitvah nismo omejeni s financiranjem s strani ZZZS, ni takšnih čakalnih dob in lahko zdravljenje pričnemo veliko prej.